Procedurat e dobësimit në sallone - efektiviteti i procedurave kozmetike të formësimit të trupit

Së bashku me korrigjimin ushqimor dhe sportet, procedurat speciale për humbjen e peshës në sallone sjellin një rezultat po aq efektiv. Ka shumë prej tyre - disa kanë për qëllim vetëm përmirësimin e gjendjes së lëkurës, ndërsa të tjerët ndikojnë në shtresën e yndyrës. Çdo lloj karakterizohet nga efekte dhe përfitime të caktuara. Lexoni më shumë rreth procedurave më efektive për humbjen e peshës nga informacioni me foton më poshtë.

Procedurat kozmetike për dobësim

Të gjitha procedurat që nxisin humbjen e peshës ndahen në kozmetike dhe harduerike. Këto të fundit janë më efektive në arritjen e rezultateve, por nuk janë aq të sigurta, sepse kanë një numër më të madh kundërindikacionesh. Për këtë arsye, shumë gra zgjedhin trajtimet e bukurisë dobësuese në sallone. Ato karakterizohen nga një efekt i butë dhe relaksues. Këto procedura përfshijnë:

 1. Banjë. Temperatura e lartë rrit qarkullimin e gjakut, duke përshpejtuar kështu procesin e djegies së yndyrës.
 2. Fuçi fito kedri. Është një mini-sauna. Që synon largimin e lëngjeve të tepërta, reduktimin e shfaqjes së celulitit.
 3. Mbulesa dhe maska. Këto procedura janë shumë të ngjashme me njëra-tjetrën. Ata janë të nxehtë ose të ftohtë. Para vetë seancës, trupi pastrohet dhe më pas mbulohet me produkte profesionale, të cilat përfshijnë një aktivizues talasso. Mbështjellësi vepron në celulitin, largon substancat toksike, ushqen lëkurën.
 4. Masazh. Natyra kozmetike është kryesisht manuale. Një lloj tjetër është akupunktura, e cila prek pikat e veçanta aktive të trupit. Procedurat e masazhit prodhojnë efektin e drenazhit limfatik - duke përmirësuar rrjedhën e gjakut, duke shtrënguar konturet e trupit dhe duke reduktuar celulitin.

Procedurat harduerike për dobësim

Zgjedhja e humbjes së peshës harduerike, mund të shpresohet për një rezultat më efektiv, por procedura të tilla janë më të shtrenjta se ato të thjeshta nga kozmetologjia. Të gjithë kanë mënyra të ndryshme të veprimit në trup. Disa ndihmojnë për të arritur rezultatin përmes rrymës elektrike, të tjerët përmes të ftohtit. Ka procedura të bazuara në ultratinguj ose kanaçe speciale që krijojnë një vakum. Nga procedurat më efektive të sallonit, mund të dallohen këto:

 1. Mesoterapia. Ai konsiston në futjen e përzierjeve të veçanta të substancave biologjikisht aktive nën lëkurë, të cilat përshpejtojnë proceset e ndarjes së yndyrës.
 2. Krioterapia. Ky seancë në sallon konsiston në ekspozimin e lëkurës ndaj të ftohtit lokalisht (krioelektroforeza) ose në përgjithësi (kriosauna).
 3. Terapia me ozon. Është procesi i futjes së një preparati nga një oksidues i fuqishëm i ozonit në shtresën yndyrore. Falë tij, yndyra shkrihet në zonat problematike.
krioterapia për humbje peshe

Masazh me LPG

Kjo procedurë indikohet për celulitin, elasticitetin e ulët të lëkurës, edemën dhe depozitimin e yndyrës lokale. Shtresa e padëshiruar në zonën e problemit është shtrënguar me rula të veçantë. Nën to krijohet një efekt vakum, për shkak të të cilit lëkura gatuhet. Si rezultat, qarkullimi i gjakut stimulohet, metabolizmi në qeliza përmirësohet. Efekti do të jetë i dukshëm edhe pas një seance. Rekomandohet të plotësoni 6 prej tyre në total për të konsoliduar efektin.

Masazhi LPJI kryhet vetëm mbi një kostum special, i cili vishet para seancës. Ai përbëhet nga një ind endermologjik elastik që siguron higjienën e procedurës. Përveç kësaj, kostumi zvogëlon dhimbjen kur pajisja rrëshqet mbi trup, parandalon që lëkura të shtrihet shumë. Efekti i bashkëngjitjeve mund të jetë i ndryshëm - nga relaksimi tek qelizat dhjamore agresive, "thyerja".

Masazh me rul me vakum LPG

Një lloj tjetër i procedurës së sallonit për të cilin përdoret një masazh me një aparat LPG është lipomasazhi. Ajo kryhet pa kostum të veçantë në lëkurë të hapur duke përdorur kozmetikë anticelulit dhe vajra speciale. Dallimi midis procedurës është se ndihmon në pastrimin e epidermës nga luspat me brirë. Përveç kësaj, pa kostum, lirohet më shumë ekstrakt i djersës dhe i gjëndrës dhjamore, d. m. th. skorjet dhe toksinat çlirohen në mënyrë më aktive. Këtu janë disa karakteristika të tjera të lipomasazhit:

 1. Masazhi me vakum ka një efekt më të fortë në punën e sistemit nervor qendror dhe periferik. Kjo përmirëson proceset metabolike.
 2. Makina masazhuese me rul është e pajisur me pjesë metalike që rrëshqasin lehtësisht në lëkurë të hapur, veçanërisht vaj.
 3. Aplikimi i formulimeve anticelulit direkt në lëkurë ndihmon në hidratimin e mëtejshëm të lëkurës.
 4. Kur masazhoni pa kostum, specialisti mund të shohë më mirë zonat problematike dhe ndryshimet e tyre.

Masazh për dobësim

Masazhi aktual profesional për humbje peshe quhet miostimulim. Një filxhan i veçantë thithës - elektroda - është ngjitur në trupin e njeriut në zonën e muskujve më të mëdhenj. Mikrorrymat ushqehen përmes tyre, duke krijuar një ngarkesë, të ngjashme me atë që është tipike për stërvitjen në palestër. Kjo bën që muskujt të tkurren, duke humbur kalori (deri në 2000 për seancë) dhe duke djegur yndyrën. Miostimulimi ka një kosto më të lartë, por është një nga më efektivët. Për një rezultat të mirë, rekomandohet të kaloni 10 seanca. Ndalohet gjatë shtatzënisë, ditëve kritike dhe tumoreve.

Programi i formësimit të trupit

Asnjë sasi e dietës apo mbështjelljes së trupit nuk do t'ju ndihmojë të hiqni qafe qelizën yndyrore. Ata vetëm e zvogëlojnë atë, por me ushqim jo të duhur, vëllimi i tij rritet përsëri. Kavitacioni përdoret për të thyer membranën e fortë të qelizës yndyrore dhe për të hequr përmbajtjen e saj. Parimi i funksionimit të një programi të tillë të formësimit të trupit është i ngjashëm me liposuksionin, kur dhjami hiqet në një zonë specifike problematike. Për shkak të veprimit të aparatit, në hapësirën ndërqelizore të qelizave yndyrore formohen flluska. Më pas ato shpërthejnë dhe krijojnë një valë goditëse. Kjo shkatërron qelizën yndyrore.

Aparat masazh për humbje peshe

Heqja e yndyrës së barkut

Presoterapia është një alternativë moderne ndaj masazhit, sepse zëvendëson 10 seancat e tij menjëherë. Ju mund të humbni deri në 2-5 cm në të njëjtën kohë. Efekti i kësaj procedure për zvogëlimin e barkut bazohet në presionin që një person përjeton kur vesh një kostum të veçantë. Ajri injektohet në të me pauza nga 0, 5 deri në 2 minuta, gjë që çon në rritjen e qarkullimit të gjakut. Përshtypja është se keni veshur një korse. Rezultati do të jetë eliminimi i lëngjeve të tepërta dhe humbja e peshës. Për të konsoliduar efektin, është e nevojshme t'i nënshtrohet një kursi prej 14 seancash me një frekuencë prej 1 çdo 2 ditë.

Trajtimet SPA për dobësim

Sallonet mund të ofrojnë mënyra të tjera interesante dhe të këndshme për të humbur peshë. Këto janë trajtime dobësimi SPA. Midis tyre, bien në sy zona të tilla si mbështjelljet, banjat, lëvozhgat dhe masazhet. Këto të fundit janë më të zakonshmet. Masazhet mund të kombinohen me mbështjellje trupi, aromaterapi, peeling. Opsioni manual jep një efekt të mirë, sepse presioni ndihet më mirë në këtë mënyrë dhe trupi relaksohet. Nga mbështjellja, më të këndshmet dhe më efektive janë:

 1. Cokollate. Rinovon, hidraton lëkurën, ndihmon në zvogëlimin e pamjes së lëkurës së portokallit. Para procedurës në sallon, trupi zihet me avull, më pas pastrohet dhe më pas mbulohet me një përbërje çokollate.
 2. Mbulesa me alga deti. Nuk është më pak e popullarizuar në shumicën e salloneve. Hollimi i një pluhuri të veçantë me vajra esencialë rrit efektin e procedurës. Trupi relaksohet dhe në të njëjtën kohë tonifikohet.
mbështjellës me çokollatë për dobësim

Çmimi i trajtimeve dobësuese në sallone

Kur zgjidhni një opsion specifik nga sa më sipër, jo kriteri i fundit është çmimi i procedurave të dobësimit në sallon. Përcaktohet në bazë të disa faktorëve. Kostoja varet nga kualifikimet e specialistit dhe lloji i procedurës, shkalla e efektivitetit të saj, kompleksiteti i procedurës dhe pajisjet e përdorura.